fbpx
YENİ!

Kadın Girişimci Desteği Nedir? Nasıl Alınır?

Cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında kadın girişimci desteklenmesine yönelik olarak geliştirilen birçok hibe ve destek programı bulunmaktadır.

İçindekiler

Pazaryeri mağazalarınızı sizin yerinize açalım!

Hemen formu doldurun 7 farklı pazaryeri mağazanızı hızlıca açarak satışa başlayın.

Kadın Girişimci Desteği Nedir? Nasıl Alınır?

Cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında kadın girişimci desteklenmesine yönelik olarak geliştirilen birçok hibe ve destek programı bulunmaktadır. Bunun yanında kadın girişimcilere verilen destek kredisi kadınların iş kurmasını kolaylaştırırken aynı zamanda işlerini büyümesini ya da zor zamanları aşmalarını da sağlamaktadır. Kadın girişimci desteği programlarından yararlanan girişimcileri sayısı ise her geçen yıl artmaktadır.

Kadın Girişimci Destekleri Nelerdir?

Her ne kadar kadın girişimci desteği denildiğinde akla ilk olarak KOSGEB gelse de ülkemizde kadın girişimcileri desteklemek için birçok program bulunmaktadır. Bunun yanında kadın girişimcilerin desteklenmesi için indirimler, vergi teşvikleri ve kredi gibi olanaklarla sunulmaktadır.

KOSGEB girişimciliği değiştirmek için uyguladığı destek programında işyeri açacak olan kadın girişimcilere hem düşük faizli kredi hem de hibe olanakları sağlamaktadır. Geleneksel iş alanlarında bulunan girişimcilere 60 bin TL’na kadar, diğer alanlarda ise 370 bin TL’ye kadar destek sağlamaktadır. Bunun yanında girişimci kadınlar için geri dönüşümsüz performans desteği adlı programı ile iki dönemde toplam 10.000 Türk Lirası destek vermektedir.

Tarım alanında bulunan kadın girişimci desteği olanaklarının içerisinde ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından %80 oranında hibe verilmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni iş kuracak olan kadın girişimcilere 15 bin TL faizsiz kredi desteği sunarken, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ise 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sunmaktadır.

Aile destek Merkezleri ise beceri kursları açarak kadınların yetkinliklerinin artmasını sağlıyor. Daha sonrasında bu kurslardan mezun olan kadınlara kredi ve hibe destekleri de sunuluyor.

Kadın girişimci kredisi ve desteği sağlayan bir başka sivil toplum kuruluşu ise KAGİDER olmaktadır. Kadın girişimci geliştirme programı düzenleyen dernek başvuru yapan kadınların projelerini inceleyip değerlendirdikten sonra o programa katılmaları için davet göndermektedir. Eğitimlerini tamamlayan ve iş planı hazırlaması aşamasını atlatan kadınlar hibe ve kredilerin yanı sıra enkübasyon merkezinde danışmanlık desteği de alabiliyorlar.

Bunların yanında kadın girişimcilerin evlerinde üretmesine destekleyen mikro krediler de bulunmaktadır. Bu krediler küçük çaplı olmakla birlikte genellikle faizsiz olarak verilir.

Kadın Girişimci Desteklerine Nasıl Başvurulur?

Kadın girişimci kredisi ve hibelerine başvurmak için her kurumun farklı şartları bulunmaktadır. Bunun yanında talep edilen miktarda başvuru şartlarının şekillenmesi üzerinde etkili olmaktadır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı himayesinde olan KOSGEB, kadın girişimciler tarafından en fazla tercih edilen kurumlardan birisi olmaktadır. KOSGEB’den hibe ya da kredi almak isteyen kadın girişimcilerin öncelikle uygulamalı girişimcilik dersi alması gerekmektedir. Bu dersten başarı sağlayan kadın girişimciler 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz hibe alabilmektedir. Diğer bir yandan işletmelerini büyütmek isteyen kadın girişimcilere ise 100 bin TL’ye kadar destek de sağlanmaktadır.

Bunun yanında kadın girişimci kredisi ya da hibesi alabilmek için genellikle daha önce iş kurmamış olmak, Türkiye vatandaşı olmak, destekleme öncesinde verilen kurslardan başarılı olmak gibi genel şartlarda bulunmaktadır.

Destek Alan Kadınlar İçin İş Fikirleri

KOSGEB kadın girişimci desteği almak için başvuru yapan girişimcilerin tercih edebilecekleri birçok iş fikri bulunmaktadır.

  • Evde horlama bandı üretmek,
  • Pişmaniye üretip satmak,
  • Lületaşı süs eşyaları yapıp satmak,
  • Sünger taşından ürünler yapıp satmak,
  • Lakerda yapıp satmak,
  • Teraryum yapıp satmak,
  • Doğal kozmetik ürünleri yapmak ve satmak,
  • Sağlık mantarı üretmek,
  • Marmelat yapıp satmak,
  • Filografi yapmak ve satmak,
  • El işi yapmak ve satmak,
  • Portakal kabuğu kurutmak
  • Solucan gübresi üretmek,
  • Üretip satmak,

KOSGEB kadın girişimci desteği ile yapılabilecek daha birçok farklı iş bulunmaktadır. Çağın gereklerine ayak uyduran kadın girişimciler için dijital iş fikirleri içerisinde e-ticaret ve pazar yeri satışları bulunmaktadır. Özellikle pazaryeri satışlarında kadın girişimcilere bazı destekler verilmektedir. Trendyol kadın girişimciler için ayrı bir program açmış ve bu programda kadınları hem maddi hem de donanım açısından desteklemektedir. Trendyol kadın girişimciler desteklemek için daha düşük komisyon ücretleri, vade avantajları, reklam desteği ve banka desteği de sunmaktadır.

Siz De Dopigo İle E-Ticarete Başlayın, Tüm Operasyonel İşlerinizi Dopigo Hallederken Satışların Keyfini Çıkarın!

E-ticarette aradığınız çözümler Dopigo'da!

Birkaç saniye içerisinde Dopigo hesabınızı oluşturun. Birkaç dakika içerisinde entegrasyonlarınızı hızlıca yapın.

Pazaryerlerinde yapılacaklar listesini hemen ücretsiz indirin!

Pazaryeri mağazalarınızın eksiklerini adım adım belirleyin.