Geçtiğimiz yıllarda Alibaba Group tarafından satın alındıktan sonra Türkiye e-ticaret pazarında oldukça hızlı büyüyen Trendyol müşteri hacmini büyüttüğü gibi içeride barındırdığı mağaza/satıcı adedini de artırmaya devam ediyor. Mağaza açan satıcılar Trendyol tarafından Partner olarak anılıyor ve Trendyol Partner olarak milyonlarca müşterinin alışveriş yaptığı Trendyol üzerinde ürünlerini listelemeye başlayabiliyorlar.
Nasıl Trendyol Partner Olurum?
Trendyol’da partner olabilmek veya mağaza açabilmek için öncelikle bir şirketiniz olmalı. Yalnızca faturalı satış yapılabilen Trendyol’da şirket olmadan mağaza açılmaz. Şahıs firması, limited veya anonim şirket sahibi veya bu şirketleri temsil eden bir kişi Trendyol’da satıcı başvuru formunu doldurarak partnerliğin ilk adımını atmış olur.
Trendyol Partner Başvuru Süreci Nasıl İşler?
Trendyol’da satış yapabilmek için satıcı başvuru formunu doldurup gerekli belgeleri temin ettikten sonra başvurunuz alınır. Mağaza başvurunuz onaylandıktan sonra paneliniz oluşturularak giriş bilgileriniz paylaşılır.
Gerekli Bilgi ve Belgeler Nelerdir?
Birkaç aşamadan oluşan partnerlik başvurusunda; kişisel bilgiler, firma bilgileri, adres bilgileri gibi bilgilerin yanı sıra şirketinize ait faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküsü vb. belgelerin kaşe/imzalı olarak iletilmesi gerekmektedir. Trendyol’da mağaza açmak için gerekli belgeleri daha detaylı öğrenmek isterseniz blog yazımıza göz atabilirsiniz.
Satıcı başvuru formunda başvuran kişi detaylı olarak yönlendirilmektedir.
Trendyol’da Mağaza Açma yazımız için tıklayın!
Trendyol’da Komisyon Oranları Nedir?
Ana kategoriler haricinde yüzlerce alt kategori bulunduran Trendyol’da komisyon oranları hem kategorilere hem de alt kategorilere göre değişmektedir. Siz de satış yapacağınız kategorilerin komisyon oranlarını öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.
E-ticaret süreçlerinizi Dopigo üzerinden yönetmeniz durumunda ise size kesilen komisyon oranlarını anında sipariş içinde görebilirsiniz.
Trendyol’da Ürünlerim Nasıl Listelenir?
Trendyol’da ürün listelemenin farklı yolları vardır. Daha önce platformda bulunan bir ürünü satıyorsanız direkt barkod numarası ile var olan ürüne satıcı olarak eklenirsiniz.
Ancak daha önce Trendyol’da satılmamış veya yeni açmak istediğiniz bir ürün için ekleme yeni ürün oluşturmanız gerekmektedir. Ürün yükleme işlemini iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Trendyol’un tekil ürün oluşturma özelliğini kullanarak ürün kategori ve diğer bilgileri ile ürününüzü Trendyol’a yükleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise ürün bilgilerini, açıklamalarını, görselini vb. bilgileri excel formatında sisteme yükleyebilirsiniz.
Yeni açılacak ürünler için en önemli hususlardan biri de barkoddur. Trendyol’da ürün listeleyebilmek için ürünlerinizin barkodunun bulunması şarttır. Ürünlerinizin 13 haneli uluslararası GTIN numarasına sahip olması gerekmektedir. Barkod numaralarının nasıl alabileceğinizi öğrenmek için ilgili videomuza buradan ulaşabilirsiniz.
Eğer farklı bir pazaryerinde satış yapıyor ve ürünlerinizi Trendyol’da da listelemek istiyorsanız Dopigo’nun Trendyol’a ürün yükleme özelliği ile işiniz oldukça kolaylaşmaktadır.
Trendyol’da Nasıl Fatura Keserim?
Trendyol’da satışını yaptığınız ürünün faturasını kesmek zorunludur. Bu fatura hem satış belgesi hem de irsaliye olarak kullanılmalıdır.
Gelen siparişleriniz için matbu fatura veya e-fatura/e-arşiv fatura kesebilirsiniz. Dopigo kullanıcıları Trendyol siparişlerinin faturalarını tek tıkla ister matbu ister e-fatura/e-arşiv fatura olarak kesebilirler. Eğer şirketiniz bir e-fatura mükellefi değilse Dopigo E-fatura uzmanları bu süreci sizin için hayata geçiriyor ve uçtan uca hizmet veriyor.
2024 Trendyol Güncel Komisyon Oranları için tıklayın!
2024 Pazaryeri Kargo Anlaşmaları ve Fiyatları için tıklayın!
Okuma Önerisi: Trendyol Kargo Ücretleri 2024