Shopify’ın kolay kullanılabilir olması halihazırda popüler olma sebeplerinden biridir. İster tamamen yeni bir kullanıcı olun, ister tasarım konusunda sınırlı deneyime sahip olun, rahatlıkla bir Shopify mağazası oluşturabilirsiniz. Yalnızca işlevsel bir e-ticaret web sitesi oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilere çekici ve ikna edici görünmesini de sağlayabilirsiniz. Ayrıca e-ticaret web sitenize tamamen ücretsiz olan çeşitli uygulamalar da ekleyebilirsiniz.
Shopify için SEO
E-ticaret işinizin gelişmesi için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çok önemlidir ve bir mağaza sahibi olarak sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Öncelikle SEO, Arama Motoru Sonuç Sayfaları (SERP) sıralamasında mağazanızın yukarı çıkmasını sağlamak için çalışır.
Bloglardan farklı olarak Shopify mağazaları için birçok optimizasyon seçeneği vardır. Geleneksel bir blogda olduğu gibi temelde içerik pazarlamasına odaklanmak yerine URL, meta veri yapısı ve içerik optimizasyonu gibi üç optimizasyon türü üzerinde çalışıyorsunuz.
Web sitenize trafik çekmenin ve bunu dönüşüm oranlarını artırmak için kullanmanın çeşitli yolları vardır – aksiyon almaya yönelik mesajlar eklemek, ziyaretçilerinize aradıkları bilgileri sağlamak, gezinmeyi sorunsuz hale getirmek gibi.
1.Mükemmel Site Yapısı Oluşturmak için Koleksiyonlardan yararlanın
Site mimarisi, Shopify SEO’nun çok kritik bir unsurudur. İyi bir site mimarisi müşterilerin her zaman daha fazlası için geri gelmesini sağlayan samimi bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefler. Shopify Koleksiyonları, ürünleri kategoriler veya koleksiyonlar halinde gruplayarak müşterilerin ürünlerinizi bulmasına yardımcı olan gezinme öğelerinden oluşur.
Bu kategoriler indirimli ürünler, kadın kıyafetleri, erkek kotları gibi herhangi bir şey olabilir. Tüketicilerin aradıklarını bulmalarını kolaylaştırmak için diğer benzer öğeler kategorize edilebilir. Örneğin, tüm kataloğu keşfetmeden trafiği doğru noktaya yönlendirmek için ürünler birkaç koleksiyon halinde gruplandırılabilir.
Shopify Koleksiyonlar SEO’yu geliştirir. Bir nevi “içindekiler tablosu” olan bir mağaza görevi görür. Pazarların yelpazesine ve ürün tekliflerinizin miktarına bağlı olarak, koleksiyonlar basit kategorilerden başlamalı ve ilk seçildikten sonra daha derine inmelidir.
2.SEO İçin Optimize Edilmiş Koleksiyon Açıklamaları Yazın
Ürünlerinizin tamamen görselleriyle kendi adına konuşmasına izin vermek yerine, sayfanız için faydalı ve uzun açıklamalar yazmalısınız. Her koleksiyon için, örneğin “Makyaj Malzemeleri” satıyorsanız, belirli ürün kategorisini ve ondan ne bekleneceğini açıklayan bir açıklama yazın. Açıklama, sayfanın sıralanmakta olan anahtar kelimeler ve ona bakan müşteriler için alakalı bir şekilde görünmesini sağlar.
Dahili bağlantılar aynı zamanda Shopify mağazanızda sayfa içi SEO’lar için önemli bir unsurdur çünkü koleksiyonlar sayfasındaki ilgili bir blog gönderisine bağlantı verirler, bu da insanların daha fazla öğrenmesini ve ilgilenmesini sağlar.
Dahili bağlantı, kullanıcıları sitede daha uzun süre tutmaya yardımcı olarak SEO gücünü artırmak için harika bir yoldur. Shopify platformu, sayfa içi SEO’yu optimize etmek için imkanlar sunar. Bu nedenle, koleksiyonunuzdaki başlığı, meta açıklamayı ve URL’yi düzenlemek önemlidir.
3.Shopify’da Blog Ekleme
SEO ile ilgili olarak web sitenizi optimize etmek, web sitenizdeki sayfaları ve ürünleri etiketlemek ilk adımdır. Ancak iyi bir organik trafik oranı için yalnızca ürünlere güvenemezsiniz. Sattığınız ürünlere uyan blog yazıları ekleyin; web sitenize trafik çekmek için dahili ve harici bağlantılar kullanın. “Nasıl yapılır?” içerikli blog yazıları yazmak aramalarda daha fazla çıkmanızı sağlayacaktır. Örneğin cilt bakım ürünleri satıyorsanız “Akşam cilt bakımı nasıl yapılır?” gibi blog yazıları yayınlayabilirsiniz.