fbpx
YENİ!

Trendyol’da Mağaza Açmak

Trendyol’da mağaza açabilmek içinse şirket olmanız gerekir. Eğer şirket sahibi değilseniz, şahıs şirketi dahi olsa bir şirket kurarak işe başlamalısınız.

İçindekiler

Pazaryeri mağazalarınızı sizin yerinize açalım!

Hemen formu doldurun 7 farklı pazaryeri mağazanızı hızlıca açarak satışa başlayın.

trendyol'da mağaza açmak

E-ticaret satıcılarının veya e-ticarete yeni başlayanların en çok cevap aradığı konulardan biri Trendyol’da mağaza açmak konusunda oluyor. Trendyol son yıllarda ülkemizdeki e-ticaret satış hacminin büyük bir kısmını elinde bulunduran bir pazaryeridir.

Trendyol’da Nasıl Mağaza Açılır?

Öncelikli olarak bilmeniz gereken şey; Trendyol’da mağaza açabilmek içinse şirket olmanız gerekir. Eğer şirket sahibi değilseniz, şahıs şirketi dahi olsa bir şirket kurarak işe başlamalısınız. Şirket açmak için nelere ihtiyacınız olduğunaysa ilgili blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İlk aşama olan şirket kurma adımından sonra Trendyol’da dükkan açmak için “Satıcı Başvurusu” sayfasına gidip “Satışa Başla” aşamasına yönlendiriliyorsunuz. Burada sizden birtakım bilgi ve belgeler istenecek. Onları da aşağıda listeleyeceğiz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra değerlendirmeye alınıyorsunuz. Sonuç olumlu olduğu takdirde ilgili iletişim kanallarından haberdar ediliyorsunuz.

Trendyol’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Bilgi ve Belgeler

Başvuru sürecinizin tamamlanmasını istiyorsanız buradaki bilgi ve belgelerin eksiksiz verildiğine emin olun. Bu bilgilerin eksik olması halinde mağaza açma süreciniz uzayacaktır.

Trendyol’a iletmeniz gereken bilgiler;

  • Kişisel bilgileriniz; ad soyad ve iletişim bilgileri
  • Şirket bilgileriniz; kayıtlı e-posta adresi, vergi dairesi, şirket türü, şirket ticari ünvanı, mersis no, ticari sicil numarası, fatura türü, vergi kimlik no / TC kimlik no şeklindedir
  • Ödeme bilgileriniz; banka adı ve IBAN numarasıdır
  • Mağaza adınız, satış yapacağınız kategori, kargo bilgileriniz ve tercih ettiğiniz entegrasyon modeli
  • Başka pazaryerlerinde satış yapıyorsanız linkleri
  • Varsa kendi e-ticaret sitenizin linki

Trendyol’da mağaza açmak için gerekli evraklar;

  • Faaliyet belgesi (sermaye şirketleri için son 6 aya ait olmalı)
  • Vergi levhası (2017 ve sonrasına ait olmalı)
  • İmza sirküleri (şahıslar için imza beyannamesidir)
  • Satıcı üyelik sözleşmesi
  • Ticari Sicil Gazetesi şeklindedir.

Satıcı üyelik sözleşmesinin her sayfasında yetkili kişinin ıslak imzası ve firma kaşesi olmalıdır. Şahıs şirketiyseniz firma kaşesi yerine isim soy isim yazmanız yeterli olacaktır. Sözleşmenin her sayfasını taratıp siteye yükledikten sonra 15 gün içinde de Trendyol’a kargolamanız gerekmektedir.

2023 Pazaryeri Kargo Anlaşmaları ve Fiyatları için tıklayın!

Trendyol’da Satış Yapmanın Avantajları

Her ne kadar kargo ve komisyon kesintileri gibi dezavantajları olsa da Trendyol gibi pazaryerlerinde satış yapmanın birçok avantajı vardır. Bunlardan en önemlisi geniş müşteri kitlesine ulaşmaktır. Pazaryerlerinde satış yaptığınızda halihazırda abone olan binlerce müşteriye ulaşma imkânı yakalarsınız. Hele de yeni bir markaysanız belki kendi pazarlama yöntemlerinizle çok uzun süre ulaşamayacağınız insan sayısına pazaryerlerinde satış yaparak ulaşır, ürünlerinizi binlerce kullanıcıya gösterme fırsatı yakalarsınız. Bu şekilde marka bilinirliğinizi de artırabilirsiniz. Ayrıca rakiplerinizi takip etme fırsatı bulur, piyasa fiyatlarına göre kendinizi konumlandırabilirsiniz.

Trendyol Partner Sistemi Nedir? Öğrenmek için blog yazımıza göz atın!
Okuma Önerisi: 
Trendyol Kargo Ücretleri 2023

E-ticarette aradığınız çözümler Dopigo'da!

Birkaç saniye içerisinde Dopigo hesabınızı oluşturun. Birkaç dakika içerisinde entegrasyonlarınızı hızlıca yapın.

Pazaryerlerinde yapılacaklar listesini hemen ücretsiz indirin!

Pazaryeri mağazalarınızın eksiklerini adım adım belirleyin.