Siparişlerinize ait raporları inceleyin ve dışarı aktarın!
Dopigo ile tüm siparişlerinize yönelik detaylı raporlama yapabilirsiniz. Farklı koşullara göre raporları düzenleyerek dışarı aktararak inceleyebilirsiniz.
Detaylı raporlama ile işinizi geliştirin
Dopigo’nun detaylı raporlama özellikleri, işinize dair önemli verileri görmenizi ve işinizi geliştirmenizi sağlar.
Siparişlere dair hızlı raporlar alın ve dışarı aktarın
Farklı senaryolara göre özelleştirilebilen hızlı raporlar ile e-ticaretteki durumunuzu kontrol altına alın, optimize edin ve iyileştirin.
Siparişler raporu
Dopigo’daki siparişlerinize yönelik detaylı raporlar alın
Satılan ürünler raporu
Satıştaki ürünlerinizin performanslarını inceleyin
Satın alma siparişleri raporu
Satış kanalları harici satışlarınızı raporlayın
En çok satan kategoriler
İyi performans gösteren kategorileri belirleyin ve yer alın
Pazaryeri satış oranları
Satışlarınızı farklı kanallara göre inceleyin
Dışarı aktarın!
Raporlarınızı incelemek ve paylaşmak için .xls, .csv, .html gibi formatlarda indirin
E-ticarette raporlama neden önemli?
E-ticaret dijital platformlar üzerinden ilerleyen doğası gereği fiziksel ticarete göre daha iyi ölçümlenebilir ve her adımı kaydedilebilir bir yöntemdir. Bu nedenle yürütülen ticari faaliyeti raporlar üzerinden inceleyerek yüksek veya düşük performans gösteren noktalarınızı belirleyebilir, bu durumlara yönelik iyileştirme işlemleri yapabilirsiniz.
E-ticaret raporları size satışlarınızı artırmaya yönelik çıkarımlar yapabileceğiniz verileri hızlıca sunar.
20'den fazla platformla entegre kalın.
Dopigo kullancıları e-faturadan muhasebeye, e-ticaret alt yapılarından pazaryerlerine ve lojistik firmalarına kadar tüm sektörlerle entegredir.
S.S.S
Pazaryerinde oluşturup Dopigo’ya çektiğim üründe hangi güncellemeleri yapabilirim?
Halihazırda pazaryerlerinde bulunan ürünlerinizi Dopigo’ya çektiğinizde bu ürünlerin yalnızca fiyat ve stok bilgisi Dopigo paneli üzerinden güncellenebilir. HepsiBurada için ayrıca kargo hazırlık süresini de güncelleyebilirsiniz. Ürünleri Dopigo üzerinden pazaryerlerine ilettiğiniz senaryoda ise Trendyol, HepsiBurada ve N11 gibi katalog sisteminde bulunan pazaryerleri için aynı şekilde stok ve fiyat bilgisini güncelleyebilirsiniz (HepsiBurada için artı olarak kargo hazırlık süresi). ÇiçekSepeti, Ticimax vb. katalog yapısında bulunmayan platformlara ise fiyat ve stok bilgisiyle birlikte ürün ismi, açıklaması, görseli ve daha birçok bilgi için güncelleme gönderebilirsiniz.
Ürünlerin kategorisini belirlerken her pazaryeri için tek tek kategori seçmem gerekir mi?
Hayır. Dopigo’nun kategori ağacı üzerinden seçim yapmanız yeterlidir. Pazaryerlerinin her bir kategorisi, Dopigo’nun kategori ağacı ile eşleştirilmiş durumdadır. Ürün düzenleme sayfasındaki kategori bilgisini en uygun şekilde seçip ürünlerinizi hızlıca satışa çıkarabilirsiniz.
Pazaryerinde yaptığım güncellemeler Dopigo’ya yansır mı?
Hayır. Pazaryerlerinin satıcı paneli üzerinden yaptığınız güncellemeler, Dopigo paneline yansımamaktadır. Tüm mağazalarınızı Dopigo’ya entegre ettikten sonra Dopigo paneli üzerinden fiyat ve stok güncellemelerinizi yapabilirsiniz. Yaptığınız güncellemeler birkaç dakika içerisinde pazaryerlerine ulaşılır. Dilerseniz her pazaryeri için farklı fiyatlar da girebilirsiniz. Bunun için Dopigo’nun kanal bazlı fiyat özelliğini kullanabilirsiniz.
Ürün kodlarını kendim belirleyebilir miyim?
Her ürün kodunun eşsiz olması gerektiğinden dolayı olası hataları önlemek için ürün kodlarınız Dopigo tarafından otomatik olarak belirlenir. Pazaryerleri ile Dopigo arasında ürün bağlantısı sağlanırken Dopigo’nun atadığı ürün kodları dikkate alınır. Yine de kendi ürün kodlarınızı girebilmeniz için ürün düzenleme sayfasındaki “Tedarikçi Stok Kodu” alanını kullanabilirsiniz. Bu alana girdiğiniz kodlar; ürün listesinde, fatura ve kargo etiketi üzerinde ve son olarak Dopigo panelinden alacağınız raporlarda görünür. Bu sayede ürünlerinizi kolayca takip edip yönetebilirsiniz.
Bir ürünün pazaryerlerindeki barkodu farklılık gösterebiliyor. Yine de ortak stok tutabilir miyim?
Evet. Barkodların farklı olması, stokların ortak tutulması konusunda sorun oluşturmaz. İki farklı pazaryerinden çektiğiniz ürün kayıtlarını birbiriyle eşleştirerek tek kayıt haline getirebilirsiniz. Kayıtların farklı barkoda sahip olması halinde eşleştirme işlemi yapıldıktan sonra otomatik olarak kanal bazlı barkod alanı aktif hale gelir. Farklı girilen barkodların tamamını bu alandan görüntüleyebilirsiniz.